logarytmy i te sprawy
Raper z krynicy: Obliczyć :
a) log√1000
b) log1014
c) 101+log5
6 lis 22:36
Raper z krynicy: BŁagam o pomoc !
6 lis 22:36
Mila:
log 10=1
| | 1 | | 3 | | 3 | |
b) log√1000=log(1000)12= |
| log103= |
| *1= |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
b) log10
14=14log10=14
c) 10
1+log5=10
1*10
log5=10*5=50
6 lis 22:40
kocham życie: Dzięki Słonko
6 lis 22:42
5-latek: np b) log10
14=14log10=14*1= policz
| | 1 | | 1 | |
a) log√1000=log10001/2= |
| log1000= |
| *3= policz |
| | 2 | | 2 | |
nad c −−sam pomysl
6 lis 22:43
kocham życie: Dzięki Wam
6 lis 22:45
Mila:
6 lis 22:58