matematykaszkolna.pl
. Mati: Znajdzie sie tu osoba która zna się na programowaniu w języku c ?
6 lis 22:26
Mati: ?
6 lis 22:35
Mati: up
6 lis 22:50
PW: Prowadzisz badania statystyczne na grupie fanów matematyka.pisz.pl, czy masz problem?
6 lis 22:54
Mati: No niestety mam problem
6 lis 22:58
Eta: Ja też mam... większy problem emotka ( zerwane ścięgno kolanowe
6 lis 23:00
Mati: No to rzeczywiście większy problem niż ten mój emotka
6 lis 23:01
Eta: emotka
6 lis 23:02
Mati: Ja już siedze chyba ze 3h nad zadankiem i nie mogę go zrobić do końca
6 lis 23:05
MQ: Nie dziwię się, skoro zamiast zadać konkretne pytanie, ładujesz ciągle "up?".
6 lis 23:06
Eta: A ja "siedzę"... już drugi tydzień
6 lis 23:06
PW: No to napisz − na czym polega problem. Ja od razu mówię − wtedy kiedy studiowałem, to jeszcze języka C nie wymyślono. Później już nie było okazji. Ale są tu biegli niesamowicie, żeby nie pokazywać palcem.
6 lis 23:08
Mati: Przy dodatnich parametrach A,B,C jest ona malejąca. Należy opracować program do tablicowania tej funkcji z krokiem delta x. Tablicowanie należy zakończyć, gdy wartość funkcji f(x) zmaleje poniżej założonej wartości ε. Wyniki należy drukować stronami w dwóch kolumnach. Więc tak, zrobiłem żeby użytkownik wpisywał wszystkie parametry, potem funkcja jest liczona, i dalej nie wiem jak zrobić żeby wraz ze zwiększaniem x o delte x wynik zapisywał się w tablicy.
6 lis 23:10
0oMonisiao0: ja kiedys pisalalam ale nie gwarantuje ze bede pamietala
6 lis 23:10
Mati: int A,B,C,x,i=0,e,beta,delta; float y; float tablica[2][100]; printf("Podaj kolejno:\nA: "); scanf("%d", &A); printf("B: "); scanf("%d", &B); printf("C: "); scanf("%d", &C); printf("e: "); scanf("%d", &e); printf("x: "); scanf("%d", &x); printf("beta: "); scanf("%d", &beta); printf("delta: "); scanf("%d", &delta); y = A*pow(e, −beta*x)/(B*x*x + C); printf("%f", y); Mam do tego momentu
6 lis 23:28