Zbudowano komin..
1!: Zbudowano komin o wysokości 100m. Za zbudowanie pierwszych 10m zapłacono k zł a za każde
kolejne 10m dwa razy więcej niż za poprzednie 10m. Ile kosztowało wybudowanie komina?

Moim zdaniem:
10m−k
20m−2k
30m−4k
40m−8k
50m−16k
60m−32k
70m−64k
80m−128k
90m−256k
100m−512k
Proszę o rozwiązanie i rozwianie moich wątpliwości
6 lis 21:40
1!: taka odpowiedź jest nieprawidłowa
6 lis 21:40
[C[1!]]:
6 lis 21:55
1!: ma ktoś jakiś pomysł?
6 lis 22:25
1!: ?
6 lis 22:45
PW: Skończony ciąg geometryczny o ilorazie q=2 (każdy następny składnik wynagrodzenia jest dwa razy
większy niż poprzedni). a1=k, n=10.
S10 = ....
6 lis 23:57