matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc ;)
tomek:
Miary kątów w trójkącie to α,β,γ, a jego pole=S. Wykaż, że: a=
√
2Ssinα/sinβsinγ
gdzie a jest długością boku naprzeciwko kąta α.
6 lis 21:00
PW:
1
S =
absinγ
2
Dołożyć do tego twierdzenie sinusów.
6 lis 21:32