| −b | |
=5 | |
| a |
| −1 | ||
a= | b | |
| 5 |
| 1 | 1 | 5 | |||
+ | = | ||||
| x1 | x2 | 6 |
| x1+x2 | 5 | ||
= | |||
| x1*x2 | 6 |
| |||||||
=56 | |||||||
|
| b | 5 | |||
− | = | |||
| c | 6 |
| 6 | ||
c=− | b | |
| 5 |
| 1 | ||
q = − | ||
| 12 |
| −b2 +4ac | 1 | ||
= − | |||
| 4*a | 12 |
| 1 | ||
b2 − 4ac = | a | |
| 3 |
| 1 | 6 | 1 | 1 | |||||
b2 − 4 *(− | b) * (− | b) = | * (− | b) | ||||
| 5 | 5 | 3 | 5 |
| 24 | b2 | |||
b2 − | b2 = − | |||
| 25 | 15 |
| 1 | 1 | ||
b2 + | b =0 | ||
| 15 | 15 |
| 5 | ||
b=0 ⋁ b= − | ||
| 3 |
| 5 | ||
b= − | ||
| 3 |
| 1 | 1 | |||
a= − | b = | |||
| 5 | 3 |
| 6 | ||
c= − | b = 2 | |
| 5 |
| 1 | 5 | |||
f(x)= | x2 − | x +2 | ||
| 3 | 3 |
| −b2 +4ac | −1 | ||
= | |||
| 4*a | 12 |
| b2 − 4ac | ||
wzór na yw to | ||
| 4*a |
| −(−b2 +4ac) | −1 | |||
to jest | = | |||
| 4*a | 12 |
| −Δ | −(b2 − 4ac) | − b2 + 4ac | ||||
yw = | = | = | ... ![]() | |||
| 4a | 4a | 4a |
| −Δ | −(b2−4ac) | −b2+4ac | ||||
wzor na yw= | = | = | ||||
| 4a | 4a | 4a |
taki zbior Zbior zadan z matematyki dla liceum
ogolnoksztalcacego liceum profilowanego i technikum . Praca zbiorowa pod redakcja Jerzego
Nowika . Opole 2002r
Mysle ze jesli bedzie z 2005 r to tez bedzie cacy. Jest to zakres podstawowy i rozszerzony
Może zrobię zadania z
f.logarytmicznej, wykładniczej i trygonometrię − ale tylko jako uzupełnienie tych zbiorów
dedykowanych pod maturę 2015. Resztę materiału z innych zbiorów.
Z ciekawości poszukałem w necie rozwiązania jednego zadania. Rozwiązanie było bardziej
skomplikowane niż myślałem. Może dlatego, że wybrałem zadanie na dowodzenie, a nie z
poleceniem "Oblicz...". Chociaż muszę spróbować kilka zadań rozwiązać. Może nie jest on aż
taki trudny jak się wydaje.
U mnie zbiorów zadań jest pod dostatkiem
Dobrze by było, gdybym zrobił te co mam. Zapewne
jeszcze kupię jakaś książkę Arkusze maturalne czy coś podobnego. Nudzić się nie będę.