3 x moduł
adrian: Jak wgryźć się w to zadanie?
|||x−3|−2|−1|=2
6 lis 20:38
ADMIN: Założenia i jazda
6 lis 20:39
ADMIN: 3 przedziały
6 lis 20:40
adrian: ?
6 lis 20:40
5-latek: Bzdury
6 lis 20:41
ADMIN: Jeżeli to bzdury to udowodnij że nie można rozwiązać tego zadania tym sposobem!
6 lis 20:43
adrian: Ludzie pomocy mam jutro spr a nie wiem jak z tym ruszyć
6 lis 20:44
Bizon:
"kasuj" moduły −
6 lis 20:44
Basia: Opuszczasz moduły robiąc do tego założenia (przedziały) − 3 x tak robisz
6 lis 20:45
5-latek: zaczynaj od najbardziej zewnetrznego
6 lis 20:45
adrian: ||x−3|−2|−1=2
||x−3|−2|−1=−2 ?
6 lis 20:45
ADMIN: Tak, i tak dalej
6 lis 20:49
Bizon:
||x−3|−2|−1=2 lub ||x−3|−2|−1=−2 sprzeczne
||x−3|−2|=3
i teraz
|x−3|−2=3 lub |x−3|−2=−3 sprzeczne
|x−3|=5
x−3=5 lub x−3=−5
x=8 lub x=−2
6 lis 20:50
5-latek: Tylko w tym 2 rownaniu musisz uwazac ?
6 lis 20:51
5-latek: Juz CI Bizon napisal . A wiesz dlaczego ?
6 lis 20:52
adrian: Trzeba uważać na sprzeczne
6 lis 20:54
5-latek: Bo wartosc bezwzgledna nie moze byc liczba ujemna
6 lis 20:55
adrian: Kocham was
6 lis 20:59