analiza :)
PuRXUTM: Korzystając z definicji udowodnij że
Szukamy n
0∊N n≥n
0 takie że |an−g|<ε
dobrze to jest

to już koniec zadania

(bo tak miałem rozwiązane na ćwiczeniach)
co oznacza to n
0
6 lis 20:24
6 lis 20:29
PuRXUTM: czyli to n
0 to jest jakaś duża liczba, i jak udowodnimy że taka liczba istnieje to wtedy ciąg
jest zbieżny, tak
6 lis 20:45
Nienor: Tak, musisz wykazać, że ta liczba no zależy tylko od wyboru ε.
6 lis 20:48
PuRXUTM: ok dzięki wielkie
6 lis 21:26
PuRXUTM: a jak to

Korzystając z definicji udowodnić lim
n→∞ log(log n)=
∞
6 lis 21:45
PuRXUTM: up
6 lis 21:53
PuRXUTM: up
6 lis 22:13
Krzysiek: popatrz na definicję, znów szukasz n0, takiego,żeby dla każdego n>n0 zachodziło:
an>M
log(logn)>M=log(10M)
logn>10M=log(1010M)
n>1010M
i wybierasz: n0=[1010M]+1
6 lis 22:44
PuRXUTM: dziękuje
7 lis 15:01