Marcin:
log2(2√2)=
15 sty 21:03
sinx/n=six=6:
3/2
15 sty 21:05
Marcin:
jak mam rozwiazac to zadanie bo patrząc a wzory to i tak mi to nie wychodzi Tak szczeże to logarytmy nie są moją dobrą stroną
15 sty 21:06
sinx/n=six=6:
a=logbc
ba=c
2a=2√2
a=3/2
15 sty 21:10
Marcin:
Prubowałem zrobić coś takiego: log1/28=
ja to tak zrobiłem: log1/28=log28/log21/2=log223/log221=3/1 tylko niewiem czy dobrz mozesz mi to sprawdzić PLIS
15 sty 21:30
sinx/n=six=6:
zle
log1/28=-3, bo 1/2-3=8
15 sty 22:30
Jakub:
Marcin sin.. ma rację źle zrobiłeś, ale byłeś blisko. Pomyliłeś się w mianowniku.
log2 1/2 = log2 2{-1} = -1
Lepiej jednak rób jak sinx/n=six=6
15 sty 23:24
Jakub:
jeszcze raz bo źle zapisałem:
log2 1/2 = log2 2-1 = -1
15 sty 23:25