Różne
Magda: Proszę o sprawdzenie tych zadań−są proste,ale nie chce popełnić jakiegoś głupiego błędu
(podaje tylko wyniki) Może ktoś podpowiedzieć czy są dobre?
Ad.1
Dane są zbiory:
A={3
−1, 2
0, 4
1, 5}
B={0,
13, 5
0, 4, 6, 2
3}
Odp.:
Iloczyn A, B = {
13,1,4}
A suma B = {
13, 0, 1, 4, 5, 6, 8}
A−B={5}
B−A={0, 6, 8}
Ad.2
| (4,5 * 123 + 3,75) * 7135 | |
| = 1,05 ?
|
| 1−1027 : 56 | |
Ad.3
Dane są liczby:
x=3−2
√5
y=2+3
√5
Odp.:
x+y=5+
√3 ?
x−y=1−5
√5 ?
x*y=6−
√5 ?
Ad.4
Rozwiązać równanie i nierówność
a) 12−2(x−1)
2 = 4(x−2)−(x−3)(2x−5)
wynik: x=
2711
| | 5(x−1) | | 2(x+1) | |
b) |
| − 1 > |
|
|
| | 6 | | 3 | |
wynik: x>
206
Coś jest źle?

Z góry dziękuje
8 paź 14:46
Magda: I jeszcze jedno
| [(12)−1 −(0,25)−1]−2 | |
|
|
| (0,375)−1 − (0,6)−1 | |
=
14 ? tyle się równa?
8 paź 15:09
Magda: :((
8 paź 17:16
Magda: Pomoże ktoś?
8 paź 17:34
Michał Kas: ok
8 paź 17:51
Michał Kas: pomagam
8 paź 17:51
Magda: Dziękuję z góry
8 paź 17:58
Michał Kas: 1 częściowo dobrze suma A i B powinna być {0;8}
3) a) suma źle powinno być 5+
√5
c) iloczyn źle powinno być −24+5
√5
| | −36+13√5 | |
d) iloraz , żle powinno być |
| |
| | 41 | |
4) a) równanie powinno wyjść 3
b) nierówność powinno wyjść 15
8 paź 18:27
Michał Kas: 5) dobrze
8 paź 18:31
Magda: o siet



az tyle

źle
8 paź 18:32
Magda: nie rozumiem czemu suma zbiorów jest źle.l.przeciez jak sie sumuje zbiory to sie wszystkie
cyfry wypisuje
8 paź 18:33
Magda: Prosze o pomoc
8 paź 18:44
rumcajs: 1) Zbiory dobrze
2) − 5,25
reszta jak wyżej
8 paź 21:12
Michał: 2) było jednak dobrze a rumcajs też źle policzył
9 paź 11:09
Magda: O dziękuje

faktycznie głupie błedy zrobiłam w przepisywaniu bo szybko robiłam..Dziękuje za pomoc
9 paź 14:46