wariacje z powtorzeniami
new: ile jest liczb
a)trzycyfrowych
b0pieciocyfrowych
szesciocyfrowych
8 paź 14:38
new: 2.na ile sposobow mozna umiescic w 3 szufladach 7 bluzek?
8 paź 14:39
new: 3.Na ile sposobow mozna umiescic w 6 szufladach 5 par butow?
8 paź 14:39
new: 4. ile szuflad ma komoda jezeli mozna w niej umiescic 5 koszul na 243 sposoby?
8 paź 14:40
new: 5.na ile sposobow moga 3 osoby wsiasc do pociagu zlozonego z 4 wagonow
8 paź 14:40
new: 6.ile jest mozliwych wynikow rzutu;
2 monetami
3 monetami
5 monetami
8 paź 14:41
new: 7.trzech pasazerow wsiada do pociagu zlozonego z 5 wagonow na ile sposobow moga byc
rozmieszczeni w wagonach
8 paź 15:17
Eta: 1/
a) 9*10*10= .....
b) 9*10*10*10*10=....
c) 9*10*10*10*10*10=....
2/ 3
7=.....
3/ 6
5=......
4/ n
5= 243 => 3
5 = 243 ....... podaj n
5/ 4
3=.....
6/ a) 6
2=....
b) 6
3=.....
c) 6
5=.....
7/ 5
3=.......
PS:
leniuch z Ciebie
8 paź 15:47
new: wiemxD
8 paź 17:15
new: za duzo zad jak na jeden dzien po prostu
8 paź 17:15
new: mam jeszcze kilka
8 paź 17:15
new: nascie
8 paź 17:16
new: 8.czterech mieszkancow budynku wsiadajac na parterze odo windy moze ja opuscic na 6561 sposobow
Ile pieter ma budynek
8 paź 17:17
new: 9.na ile sposobow mozna wystawic stopnie 25 uczniom jezeli wiadomo ze zaden z nich nie otrzyma
stopnia niedostatecznego
8 paź 17:18
new: 10.z tali 24 kart losujemy karte zwracamy ja i losujemy druga ile jest mozliwych wynikow
takiego losowania
8 paź 17:18
new: 11.ogrodnik chce zasadzic roze na 4 kolumnachIloma sposobami moze to zrobic jezeli ma do
dyspozycji 5 odmian roz i na kazdym klombie posadzi jeden gatunek roz?
8 paź 17:19
new:
8 paź 18:40