funkcja
RCG21: f(x)=Ix−3I+Ix−1I narysuj wykres funkcji jak to narysowac prosze o pomoc
6 lis 16:02
krystek: W przedziałach
x∊(−∞,1) następnie x∊<1,3) oraz x∊<3,∞)
6 lis 16:06
Hajtowy: Przedziały :
(−oo;1) <1;3) <3;+oo)
1 przedział (−oo;1)
−x+3−x+1 = 0
−2x = −4
x = 2
Funkcja malejąca
2 przedział <1;3)
−x+3+x−1 = 0
y=2
(funkcja stała y=2)
3 przedział <3;+oo)
x−3+x−1 = 0
2x = 4
x=2
Funkcja rosnąca
6 lis 16:07
Hajtowy:

Coś takiego chyba
6 lis 16:11
Hajtowy: y=2 funkcja stała... a nie y=1... źle sobie narysowałem
6 lis 16:12
krystek: Nie
6 lis 16:12
Hajtowy:

Tak ma wyglądać
6 lis 16:14
krystek: Zapisuj poprawnie y=−x+3−x+1
y=−2x+4 skąd 5?
6 lis 16:16
Hajtowy:

No... Tak!

Kurde źle tu rysować xD
To jest dobry na 100%
6 lis 16:18
krystek: Dla x∊<3,∞) y=x−3+x−1⇒y=2x−4
6 lis 16:24
krystek: Nie możesz funkcji dzielić przez 2
6 lis 16:26