policzcie
barbara12345: Policzy mi ktoś krok po kroku taki przykład
3=4−a2 przez (−3 )+ a2
6 lis 15:51
krystek: ?
6 lis 15:53
barbara12345: tak żebym wiedziała jak to jest policzone
6 lis 15:57
krystek: A co ma być policzone?
6 lis 15:58
6 lis 16:00
Hajtowy: 3a
2 − 9 = −a
2+4
4a
2 = 13
To jest wg mnie rozwiązanie
6 lis 16:03
barbara12345: No ten przykład
3= 4−a2/ −3 +a2
6 lis 16:05
barbara12345: Dzięki wielkie ale ja w wyniku mam napisane (−1) lub 1
6 lis 16:06
barbara12345: Tam to a2 nie jest w mianowniku.
6 lis 16:09
krystek: Zapisz poprawnie!
6 lis 16:09
krystek: @Hajtowy i po co przed szereg wyjść −będziesz Panience liczył jeszcze raz.
6 lis 16:11
6 lis 16:13
krystek: Pomnóż przez / −3 obustronnie.
6 lis 16:14
krystek: I co , czekamy na gotowca?
6 lis 16:29
barbara12345: Już sobie policzyłam. Dzięki.
6 lis 16:32