logarytmy
madziorek: Proszę o pomoc
zad 1
wartość wyrażenia
U ( 0,5log 7 9)(log7 9 − log7 3)
Wynosi
a) U(−0,5)(log7 5)
b)o
c)1
d)0,5log7 3
zad2
Wiadomo ze log 0,125x= −2, log16Y=U(3) (4)i log2z=3
Iloczynowy ma wartość
A)4*23 B) 642 C) 2(81) D) 4(10)
6 lis 15:26
5-latek: zadanie nr 1
Podpowiedz 0,5 log
79=log
7 9
1/2=log
73
| | 9 | |
log79−log73=log7 |
| =log73 wiec licz co tam chcialas |
| | 3 | |
6 lis 15:31
madziorek: Sorki musiałam poprawić pomyłki
zad 1 wartość wyrażenia u ( 0,5log 7 9) u(log7 9 − log7 3) Wynosi a) u(−0,5)(log7 5) b)o c)1
d)0,5log7 3 zad2 Wiadomo ze log 0,125x= −2, log16Y=U(3) (4)i log2z=3 Iloczynowy ma wartość
A)4*23 B) 642 C) 2(81) D) 4(10)
6 lis 15:31