prosta prostopadła
zaćma: Jaka jest prosta prostopadła do x= −7 ?
y=−7 czy inna?
Ogólnie jak wyznaczać takie proste jeśli funkcja jest zerowa dla Y albo X?
6 lis 15:11
5-latek: narysuj uklad wspolrzednych i narysuj prosta x=−7
Teraz narysuj sobie np 3 proste prostopadle do x=−7 . czy mozesz narysowac wiecej takich
prostopadlych do x=−7? czy y=−7 jest prosta prostopadla xo x=−7 ?
6 lis 15:16
zaćma: Jest nieskończenie wiele takich prostych prostopadłych. Czyli np. prosta prostopadła do x=−7
przechodząca przez pkt A(3,2) to y=2?
6 lis 15:29
5-latek: No i gitara

Widzisz jak prosty rysunek rozjasnia sprawe

Ogolnie taka prosta ma rownanie y=m
6 lis 15:34
zaćma: Dziękuję. Człowiek liczy i liczy, brnie w trudne zadania, a na takich podstawach zaćma dopada,
aż wstyd
6 lis 15:36
5-latek:
6 lis 15:37