matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice
julka:
proszę o sprawdzenie
oblicz granice: lim(2x
2
+4)=
∞
x→
∞
lim(−4x
2
+1)=−
∞
x→
∞
3x−5
lim
=3
x+3
x→
∞
x
3
−5x
1
lim
=−
20−3x
3
3
x→
∞
6 lis 14:31
irena_1:
Dobrze
6 lis 14:34
julka:
a pomożesz zrobić przykład:
1
lim (1+
)
4
x
x
x→
∞
4x jest w potędze. Czy wynik to bedzie
∞
?
6 lis 14:38