matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
magdusia9:
BŁAGAM POMOCY! Rozwiąż równanie. Zapisz dla jakich x nie ma ono sensu liczbowego
x
3
x−1
=
+
2
x
2
6 lis 14:25
irena_1:
x
6+x(x−1)
=
2
2x
2x
2
=12+2x(x−1) x
2
=6+x(x−1) x
2
=6+x
2
−x x=6 Równanie nie ma sensu liczbowego dla x=0
6 lis 14:32
magdusia9:
dziekuje
6 lis 15:03