Zadania z funkcja wykładnicza
Ciasteczko: Proszę o pomoc
zad 1
Funkcja f(x) =ax gdzie a =(0,5−1+3−1)−1w zbiorze rzeczywistych jest a) rosnąca
b)malejąca
c)stała d )nie jest monotoniczna
zad 2
Ile jest miejscem zerowym funkcji wykładniczej f(x) =(1/2 ) 3x−a −4 jest liczba 3 zatem :
a) a=2 b) a=6 c)a=8 d)a=11
6 lis 14:14
irena_1:
1.
| | 1 | | 7 | | 3 | |
a=(0,5−1+3−1)−1=(2+ |
| )−1=( |
| )−1= |
| <1 |
| | 3 | | 3 | | 7 | |
B.
Malejąca
2.
Zapisz porządnię tę funkcję
6 lis 14:18
irena_1:
2.
2
a−9=4
2
a−9=2
2
a−9=2
a=11
D.
Wzór funkcji− dobry?
6 lis 14:20
ciasteczko: tak bardzo dziękuje; )
6 lis 14:45