matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz,stosując prawa działań na potęgach.
Chada:
Mam prośbę− wytłumaczy mi ktoś, jak zrobić takie przykłady z działań na potęgach?
2
1
(
)
5
* (1
)
3
5
4
6 lis 12:33
irena_1:
2
5
2
5
5
3
(
)
5
*(
)
3
=
*
=
5
4
5
5
(2
2
)
3
2
5
*5
3
1
1
1
=
=
=
=
5
5
*2
6
5
2
*2
25*2
50
6 lis 12:39
Chada:
O, wszystko jasne. Dziękuję!
6 lis 12:45