matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stożek
mike:
Stożek o wysokości 4 i tworzącej 4
√
3
ma pole powierzchni bocznej równe?
6 lis 10:04
irena_1:
H
2
+r
2
=l
2
r
2
=(4
√
3
)
2
−4
2
=48−16=32 r=4
√
2
P
b
=πr
2
+πrl P
b
=π*32+π*4
√
2
*4
√
3
=32π+16
√
6
π=16π(2+
√
6
)
6 lis 10:07