matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg liczbowy
ciąg:
1
1
1+
+...+
jak zwinąć taką sumę?
3
3
n
5 lis 22:20
krystek:
1
S
n
= dla c. geometrycznego o q=
3
5 lis 22:22
ciąg:
1
1−
n
3
S
n
=
1
1−
3
5 lis 22:24
krystek:
Ok, dalej przekształć
5 lis 22:26