matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
`
Artur:
−217π
arccos cos (
)
4
5 lis 21:30
Mila:
−217π
π
π
cos
=cos(−54−
)=cos
4
4
4
−217π
π
π
arccos(cos(
))=arccos(cos
)=
4
4
4
5 lis 22:15
Artur:
skąd się wzięło −54 ?
5 lis 22:34
Mila:
1
(217π):4=54
π
4
−217π
1
π
π
cos
=cos(−54
π)=cos(−
)=cos
4
4
4
4
π
π
arccos(cos
)=
4
4
5 lis 23:14