Dana jest funkcja liniowa f(x)=-3x+2. Które z podanych zdań jest fałszywe
ja: Dana jest funkcja liniowa f(x)=−3x+2. Które z podanych zdań jest fałszywe?
a) funkcja jest malejąca w zbiorze R
b) wykres funkcji przechodzi przez punkt p(1,−2)
c) miejscem zerowym funkcji jest liczba −1
5 lis 19:08
5-latek: czy tak trudno jest narysowac wykres tej funkcji a nie zasmiecac forum?
5 lis 19:16
5-latek: jaki jest wspolczynnik przy x a>0 a<0 czy a=0 wiec ?
b) czy −2=−3*1+2 ?
Sprawdzic czy −3*(−1)+2=0
5 lis 19:21