matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proporcjonalnością prostą jest zależność opisana wzorem
ja:
Proporcjonalnością prostą jest zależność opisana wzorem: a) y = −4x
2
b) y =
x
7
c) y =
7
x
d) y =
1
7x
5 lis 19:02
irena_1:
B.
x
1
y=
=
x
7
7
5 lis 20:50
nik:
y=x/5
18 lis 00:11