matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wektory.
Marcin:
Dane są wektory a=3p+2q i b=p−5q. Mam obliczyć a◯b, jeśli a) p i q są wzajemnie prostopadłymi wersorami.
2π
b) IpI=2 IqI=3 oraz ∡(p,q)=
3
Obliczyć dł przekątnych równoległoboku zbudowanego na tych wektorach a i b. Jakaś wskazówka?
5 lis 18:58
Marcin:
pomocy..
5 lis 21:20