Obliczyć wzory na funkcję f.
Łukasz:

Witam, czy mógłby ktoś pomóc mi z tym zadaniem? przynajmniej jakaś podpowiedź to dalej może
sobie poradzę.
f: <0;1>.Obliczyć wzory na funkcję f.
5 lis 18:32
Janek191:
A = ( 0; 1)
B = ( 12; 0)
C = ( 1; 1)
Trzeba napisać wzory funkcji liniowych, których wykresami są : pr AB i pr BC
i określić ich dziedziny: < 0; 0,5 ) i < 0,5 ; 1 >
5 lis 18:37
Łukasz: Właśnie też trochę nad tym myślałem, żeby zrobić przy pomocy funkcji liniowej, bo innego
pomysłu to nie miałem, ale takie zadanie( jeszcze w tym wyznaczyć złożenie fof, ale z tym to
sobie poradzę) nam zadał na ćwiczeniach wstępu do matematyki ( 1 rok studiów elektrotechniki
) i stwierdziłem, że trzeba to jakąś inna funkcją.No ale skoro nie ma innych pomysłów to
zrobię tym sposobem.
Dzięki.
5 lis 18:46