matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wkazane zmienne w podanym wzorze
jozin:
BŁAGAM !
1
1
1
a)
=
+
f, q
f
p
q
1
1
1
b)
=
+
r, s
R
r
s
r1r2
c) R=
r1, r2
r1+r2
2dV
d) t=
V, w
V
2
− w
2
5 lis 17:45
5-latek:
1
1
1
a)
=
+
wyznaczmy f
f
p
q
1
q+p
pq
=
to f(q+p)=pq to f=
f
pq
q+p
5 lis 17:56
jozin:
a jak z przkładem d bo tego nie kminie
5 lis 17:57