ciagi
joshi: uzasadnij ze liczby log3tg60 log5tg45 log2sin45 w podanej kolejnosci tworza ciag
arytmetyczny
a= log3tg60=log3√3=12
b= log5tg45=log51=1
c= log2sin45=log2 √22=−12
i teraz jak robie 2b=a−c
2=1 ? co zle zrobilem?
5 lis 17:17
krystek: b=0
c= wyznacz poprawnie
5 lis 17:19
Monika: b=0
5 lis 17:19
krystek: 2b=a+b
5 lis 17:21
krystek: c= wyznaczone poprawnie , miało być.
5 lis 17:22
joshi: aaaa w c jest bez minusa czyli wychodzi 12 czyli 0=0?
5 lis 17:22
joshi: no wlasnie czyli b=0 i c=−1/2 i 2b=a+c czyli 0=0 i jest git majonez?
5 lis 17:25