matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Różnowartościowość fukncji technikum
Klauudiaaa:
Sprawdź czy funkcja jest różnowartościowa. 1) f(x)=x+
√
x
Zaczęłam: x
1
+
√
x
1
=x
2
+
√
x
2
x
1
+
√
x
1
−x
2
−
√
x
2
=0 i na tym etapie nie wiem jak dalej ... Proszę o pomoc
5 lis 15:54