matematykaszkolna.pl
zbadaj funkcję zzzzzzz:
  x−1  
Mam do zbadania funkcję

tzn.:
  x+1  
−wyznaczyć dziedzinę funkcji −parzystość i nieparzystość −punkty przecięcia wykresu z osiami współrzędnych −granice funkcji na krańcach dziedziny −asymptoty pionową i ukośną −przedziały monotoniczności funkcji −ekstrema funkcji −przedziały wypukłości, wklęsłości oraz punkty przegięcia wykresu Kto coś będzie wiedział proszę o rozwiązanie. emotka
5 lis 10:46
Bizon: ... przecież masz wypisany cały schemat ... i do dzieła −emotka
5 lis 10:50
5-latek: Nawet dziedziny nie potrafisz wyznaczyc ?
5 lis 10:50
zzzzzzz: wiem ze mam schemat ale nie wiem jak się za to zabraćemotka a dziedzinę już mam
5 lis 10:52
Bizon: ... najlepiej od początku ... od książki −emotka
5 lis 10:53
zzzzzzz: sądziłam, że ta strona ma pomagać
5 lis 10:54
Bizon: co to punkty przecięcia z osiami ? z osią 0x ... czyli y=0 z osią 0y ... czyli x=0 i licz Co to jest parzystość funkcji i jak ją sprawdzamy ... podstawiaj i licz Albo napisz szczerze ... ludziska ... zróbcie to za mnie −emotka
5 lis 10:56
zzzzzzz: napisałam, że proszę o rozwiązanie bo mam każde działanie zaczęte ale zatrzymuje się bo nie wiem co dalej
5 lis 10:57
wredulus_pospolitus: to w takim razie napisz nam co masz i na czym się zatrzymujesz pomożemy
5 lis 10:58
wredulus_pospolitus: ale nie oczekuj że ktoś za Ciebie zrobi całą robotę, a Ty jedynie przepiszesz −−− i się nie obruszaj ... bo właśnie wygląda to tak jakbyś chciał gotowca Ps. nawet na wyznaczeniu dziedziny się zacinasz ?
5 lis 10:59
wredulus_pospolitus: ach masz emotka .... to jaka jest dziedzina
5 lis 10:59
zzzzzzz: to, że ktoś czegoś nie umie nie znaczy, że należy mu cisnąć..
5 lis 11:00
zzzzzzz: napisałam, że dziedzinę już mam
5 lis 11:00
zzzzzzz:
  −x−1  
parzystość mam f(−x)=

−x+1 
5 lis 11:01
zzzzzzz: D=R/{−1}
5 lis 11:02
zzzzzzz: dzięki za pomoc..
5 lis 11:13