oblicz:
zaq: 7x +
√7 = x
√7 +1
może mnie ktoś tylko naprowadzić jak to obliczyć ?, wydaję mi się, że to jest bardzo proste

ale ja już nie pamiętam pewnych rzeczy
7 paź 22:12
Eta:
7x −
√7 *x = 1 −
√7
x( 7 −
√7)= 1 −
√7
| | 1−√7 | | (1 −√7)( 7 +√7) | |
x = |
| = |
|
|
| | 7 −√7 | | (7−√7)(7+√7) | |
7 paź 22:21
RunMan: pod √7 wstawiasz zmienna pomocniczą t, a pod 7 − t2 − jest to tak zwane równanie
dwukwadratowe.
7 paź 22:48
Eta:
RunMan
gdzie Ty tu widzisz równanie
dwukwadratowe ?
bo ja , nie widzę

Pozdrawiam
7 paź 22:57