matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziedzina
Kroks:
Cześć. Proszę was o sprawdzenie wyników. Muszę wyznaczyć dziedzinę funkcji:
x−3
a) y=arcsin
+ log(4−x)
2
D: x∊<1,4>
|x−1|−3
b) y= arccos
2
D: x∊<−4,0>u<4,6>
3
c) y=arcsin
lnx
D: x∊(0,e
3
>
5 lis 09:04
Kroks:
Proszę o pomoc
5 lis 10:24
Kroks:
5 lis 11:15