potęgi
matematyk za dyche....: (46*95+69*120)/(84* 3 12−611)
5 lis 08:14
irena_1:
| 212*310+29*39*23*3*5 | |
| = |
| 212*312−611 | |
| | 212*310+212*310*5 | |
= |
| = |
| | 611−611 | |
| | 6*212*310 | | 212*310 | |
= |
| = |
| = |
| | 611(6−1) | | 610*5 | |
| | 210*22*310 | | 610*4 | | 4 | |
= |
| = |
| = |
| |
| | 610*5 | | 610*5 | | 5 | |
5 lis 08:34
matematyk za dyche....: dlaczego tam jest 611?
5 lis 08:46
krystek: odróżniasz 611 od 611
5 lis 08:55
irena_1:
w drugiej linijce w mianowniku powinno być:
612−611 − nie zauważyłam, że wcisnęłam zły klawisz
5 lis 09:22