Oblicz granicę funkcji:
Sondzik: Oblicz granicę funkcji:
lim x→0
Nie potrafię tego przekształcić.
4 lis 23:56
wredulus_pospolitus:
sin
2x = 1−cos
2x
cosx=a ... x−>0 = a−> 1
i masz:
może teraz będzie Ci łatwiej
proponuję zastosować regułę de'Hospitala
5 lis 10:39
Sondzik: Tyle to widziałem, nie mogę użyć de'Hospitala, muszę to zrobić bez pochodnych.
5 lis 22:40
5 lis 22:49
Sondzik: Poddaje sie, probowalem przeksztalcac ze wzorow skroconego mnozenia, ale wychodza mi takie
potegi, ze nigdzie nie moge skrocic/skrocenie nic mi nie daje.
5 lis 23:19