BARDZO PROSZĘ O POMOC !
Daria: MAM 4 ZADANIA Z WIELOMIANÓW POMOCY !
3 − do potęgi
Zad 1.
Rozłóż na czynniki wielomian
a) W(x) =x3 − 16 x
b) W(x) = x2 −x −6
c) W(x) =5x3 +10x2 + 2x+4
d) W(x) = 4x2 − 100
Zadanie 2
Rozwiąż nierówności wielomianowe
a) −33 + 15x > 0
b) (−x−2) (x−3) (x−6) < 0
c) x3 + 3x2 −8x−16 = 0
Zadanie 3
Narysuj wykres wielomianu : W(x) = x3 (x + 3 ) (x−4) (x−7) 3
Zadanie 4
Rozwiąż równania :
a) log x4 = 2
b) log pierwiastek z 3 (x−10 ) −7 = −5
c) log x jedna / dziewiąta = −2
d) log pierwiastek z 2 (9−x ) =4
4 lis 22:15
4 lis 22:16
4 lis 22:16