funkcja liniowa
natalia: Dana jest funkcja liniowa f o wzorze f(x)=(2a−1)x+3 ; a) dla jakich a funkcja jest malejaca? b)
wyznacz a tak zeby wykres funckji byl prostopadly do wykresu liniowej g o wzorze g(x)=2/3x−1
c) dla a =2/5 wyznacz zbior tych argumentow dla ktorych wartosci funkci f naleza do
przedzialu(−4,6>
7 paź 21:34
Eta:
a) dla 2a −1 <0 −−− f(x) maleje
dokończ...
b) dla 2a −1 = −32 −−− wykresy sa prostopadłe
dokończ......
c) dla a = 25 to f( x) = −15x +3
rozwiąż układ nierówności:
−15x +3 ≤6
i −15x +3 > − 4
dokończ.......
7 paź 21:40
terka:
19 lis 19:43