prosze o pomoc
tola: Dany jest okrag o środku S(3,−2) i r=2 oraz prosta x−y=3 podaj współrzędne punktów przecięcia
4 lis 21:58
sushi_ gg6397228:
podaj wzor okregu
4 lis 22:00
MQ: 1. wyliczasz y z równania prostej
2. podstawiasz do równania okręgu
3. wyliczasz x spełniające to równanie −− dostajesz wsp. x punktów.
4. podstawiasz te x do równania na prostą i wyliczasz y −− dostajesz wsp. y punktów.
4 lis 22:03
tola: (x−a)2+(y−b)2=r2
4 lis 22:03
sushi_ gg6397228:
S(a,b) r− promien
podstaw dane do wzoru podanego przez Ciebie
4 lis 22:04
tola: dziękuje bardzo
4 lis 22:07