ŁAMIGŁÓWKA nie mogę jej rozwiązać
Ania: Podaj następną liczbę i uzasadnij dlaczego

1 , 6 , 40 , 277 , 1935
podaj sposób powstania następnej ( nie mamy ciągów ) jak to rozwiązać
4 lis 20:51
PW:
1•7=7
7−1=6
6•7=42
42−2=40
40•7=280
280−3=277
277•7=1939
1939−4=1935
Następna liczba to
13540, bo ...
4 lis 21:55
Ania: wieeeellllkie dzięki nigdy bym na to nie wpadła
4 lis 21:57
Ania: bo 1935*7−5=13540
genijalne w swojej prostocie
Jeszcze raz dziękuję PW
Miłego wieczoru
4 lis 22:06
PW: 
A co za sadyści wymyślają takie zadania? Bierzesz udział w jakimś konkursie?
4 lis 22:18