matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cosU{π}{7} * cosU{2π}{7} * cos U{4π}{7}= -U{1}{8}
aparatka:
Udowodnij równości :
π
2π
4π
1
a) cos
* cos
* cos
= −
7
7
7
8
b)sin70 + 8 cos20 * cos40 * cos80= 2 cos
2
10 c) tg55 * tg65 *tg75= tg85
4 lis 20:51
aparatka:
prosze o pomoc bo nie mam pojecia jak sie za to zabrać
!
4 lis 21:09
aparatka:
prosze
4 lis 21:34