firma zakupiła od hurtowni partie towaru.cena sprzedaży netto wynosiła 10 000 (v
magda: firma zakupiła od hurtowni partie towaru.cena sprzedaży netto wynosiła 10 000 (vat 23%) ale z
racji dużego zamówienia sprzedający udzielił kupującemu upust 5% .koszty transportu towarów od
sprzedającego wyniosły 200zł (plus vat 23% jaka jest cena nabycia i cena zakupu dla płatnika V
4 lis 20:12
Albi: (10 000 * 95%) = 9 500 − cena netto po rabacie
9 500 * 123% = 11 685 − cena brutto
200 * 123% = 246 − cena transportu)
11 685 + 246 = 11 931 cena zakupu
4 lis 20:17