matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozbicie tego
Asia:
x
1
3
+x
2
3
=(x
+
x
2
)(x
1
2
−x
1
x
2
+x
2
2
)= ?
4 lis 19:59
Asia:
x
1
3
+ x
2
3
= (x
1
+ x
2
) (x
1
2
−x
1
x
2
+ x
2
2
) = Mały błąd
4 lis 20:00
Hajtowy:
x
1
3
+x
2
3
=(x
1
+x
2
)(x
1
2
−
x
2
x
1
+x
2
2
) Dalej się nie da
4 lis 20:08