matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
alka:
czy taka funkcja:
1
y=
sin
2
x + cos
2
x
ma jakieś ograniczenie z góry, a jak tak to jakie i jak je wykazać?
4 lis 19:45
alka:
proszę
5 lis 16:16
Saizou :
1
zauważ że sin
2
x+cos
2
x=1 zatem y=
=1
1
5 lis 16:17
alka:
dzięki
5 lis 16:37