równania
równania: a)23x*7x−2=4x+1
b)8x+18x−2*27x=0
4 lis 19:38
równania: pomoże ktoś?
4 lis 19:43
równania: ?
4 lis 19:49
kasia: ?
4 lis 20:08
Hajtowy: 2
3x * 7
x − 7
2 = 4
x + 4
1
8
x * 7
x − 7
2 = 4
x + 4
1
8
x * 7
x − 4
x = 7
2 + 4
56
x − 4
x = 49+4
52
x = 53
Chyba powinno wyjść
53
x = 53
x=1
Albo
52
x=52
x=1
Ale nie wiem
4 lis 20:14
Eta:
23x*7x−2= 22x+2 / : 22x+2 ≠0
2(3x−2x−2}*7x−2= 1
2x−2*7x−2= 1
14x−2= 140
x−2=0
x=2
4 lis 20:15
Eta:
Poprawiam drugą linijkę:
23x−2x−2 *7x−2=1
4 lis 20:16
kasia: dziękuję

bardzo mi pomgliście
4 lis 20:27