matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja odwrotna
piotrek:
cześć, proszę o pomoc w wyznaczeniu funkcji odwrotnej do funkcji: a) f(x)=|x| x∊(0,+
∞
), b) f(x)=(arc)cosx − (arc)sin(−x), c) f(x)=cosxcos(−x) + sinxsin(−x)
4 lis 19:14
piotrek:
pomoże ktoś?
4 lis 20:13