trygonometria
jaa: ja to trzeba zrobić? wydaj się łatwe ale nie mam pojęcia
4 lis 18:18
Kaja: | | 2 | |
jednym z x , które spełniają to równanie jest |
| π, zatem |
| | 3 | |
| | 2 | | 2 | |
x= |
| π+2kπ, gdzie k∊C x=− |
| π+2kπ, gdzie k∊C |
| | 3 | | 3 | |
4 lis 18:24
jaa: | | π | |
dlaczego 2/3π przecież cos |
| =1/2  |
| | 3 | |
4 lis 18:26
Kaja: zerknij na wykres cosinusa
4 lis 18:30
jaa: no patrze i ja bym dała w takim razie 4/3 π...
4 lis 18:32
jaa: ok juz wiem trzeba odjac a nie dodac...
4 lis 18:41
4 lis 18:41
jaa: aaa to juz chyba bede wiedziec jak to robić
dzieki
4 lis 18:42