trygonometria
Patishon: | | 2π | | 1 | |
cos( |
| )+ |
| x2=2x−3 jak to rozwiązać? ? ? |
| | x | | 2 | |
4 lis 17:51
Patishon: może jakas wskazówka jak zacząć? bo nie wiem od czego...
4 lis 18:44
Mila:
x≠0
x
w=2
y
w=−1 największa wartość prawej strony⇔może istnieć rozwiązanie tego równania dla x=2,gdy
| | 1 | |
f(x)=− |
| x2+2x−3 przyjmuje wartość −1. |
| | 2 | |
| | 2π | |
cos |
| =−1 dla x=2 i to sprawdź |
| | x | |
4 lis 18:54
Patishon: wielki dzięki

nie wpadłabym na to sama...
4 lis 19:02
Mila:
To, teraz możesz już wpaść.
4 lis 20:52