punkty A i B
matematykalo: zad 1. Punkty A=(2,13) i B=(−1, −5) należą do wykresy wielomianu W(x)=ax3−x2+bx+1. Oblicz a i
b.
zad 2. sprawdź czy wyrażenia W=x+3/x−1 i F=x2+2x−3/x2−2x+1 są równe.
zad 3. wyrażenie (5m−1)(5m+1)−24m2 zapisz w najprostszej postaci a następnie oblicz jego
wartość dla m=3/2. wynik podaj z dokładnością do 0,1.
4 lis 17:24
krystek: Postaw W(2)=13 i drugie W(−1)=−5 i wylicz a i b
4 lis 17:27
matematykalo: mógłby mi ktoś pomóc w tych zadaniach
4 lis 17:27
krystek: Zapisz wyraźnie: Wyliczcie mi wszystkie zadania !
4 lis 17:29
Kaja: 1. podstaw oba punkty i wylicz.
2.D
W=R?{1} D
F=R/{1}
| | x+3 | |
F=U{(x+3)(x−1)}{(x−1)2)= |
| =W |
| | x−1 | |
są
3. 25m
2−1−24m
2=m
2−1
| | 3 | |
teraz podstaw za m |
| i policz |
| | 2 | |
4 lis 17:30