obliczyc granice.
kolos: Nie mialem takich przykladów ani na wykladach ani na zajecia a mam zrobic

Prosze o pomoc bo wgl nie wiem jak sie do tego zabrac
4 lis 16:03
wmboczek: 9=32
lim=5/4
4 lis 16:10
kolos: a mogłbys to rozpisac jak zrobiłes
4 lis 16:11
Mila:
3
2n=(3
2)
n=9
n
| | 5*9n−1 | | | | 5 | |
limn→∞ |
| =limn→∞ |
| = |
| |
| | 4*9n+7 | | | | 4 | |
4 lis 16:34
kolos: Niezbyt rozumiem jak to zrobilas,moglabys krok po kroku
4 lis 16:38
kolos:
4 lis 16:53
Mila:
Podzieliłam licznik i mianownik przez 9
n.
4 lis 16:57