matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
nieogarniam:
Oblicz |
√
13
−81
log
9
x
| jeśli 2x=log
5
625
4 lis 16:00
Kaja:
2x=log
5
625
1
x=
log
5
625
2
x=log
5
√
625
x=log
5
25 x=2 |
√
13
−(9
2
)log
9
2|=|
√
13
−9
log
9
2
2
|=|
√
13
−4|=−
√
13
+4
4 lis 17:19