jak zapisać to liczbę 5400 aby wyszedł wynik a{p} ?
kamczatka: jak zapisać to liczbę 5400 aby wyszedł wynik a{p} ?
5400l 2
2700l 2
1350l 2
675 l 3
225 l 3
75 l 3
25 l 5
5 l 5 1
4 lis 15:55
kamczatka: a√
4 lis 15:58
Saizou : 1√(5400)2 na przykład tak
4 lis 16:02
PoszukiwaczPrzygód: Zauważ, że 5400 = 6 * 62 * 52
4 lis 16:08
kamczatka: bo tutaj z dwójek jest 1 para z trójek jest 1 para i z piątek jest 1 para to nie da się tego
zapisać np tego tak jak 8=2√2 ?
4 lis 16:14
kamczatka: ?
4 lis 18:43
kamczatka: ?
4 lis 19:48
Lorak: nie 8 = 2
√2, tylko
√8 = 2
√2
4 lis 19:57
Rafał28:
6√810000
4 lis 20:02
kamczatka: jak te 810000 wyliczyłeś ?
4 lis 21:05
kamczatka: ?
4 lis 21:19
kamczatka: ?
5 lis 09:50
5-latek: Nie wyliczyl a dopasowal √810000=900 a 6*900=5400
Mozna tak samo zapisac 600√81=600*9=5400
Wiesz co? napisz cale polecenie jakie jest w zadaniu
5 lis 09:55