matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uklad rownan
monia41:
dla jakich warosci m rozwiązaniem układu równań x−y=4m x+2y=3+m jest para liczb spełniających warunek x+y=5
4 lis 15:24
irena_1:
x=y+4m y+4m+2y=3+m 3y=3−3m y=1−m x=1−m+4m x=3m+1 x+y=3m+1+1−m=5 2m+2=5 2m=3 m=1,5
4 lis 15:28